18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Pápai megnyilatkozások legújabb kötete

Megjelent a pápai megnyilatkozások legújabb kötete
"Jézus egyesíteni akar minket" címmel jelent meg a "Ferenc pápa szavai" vatikáni könyvsorozat legújabb kötete. A Libreria Editrice Vaticana kiadó százhúsz oldalas olasz nyelvű könyve tartalmazza a Szentatya 2014. december 3. és 2015. február 15. közötti megnyilatkozásait. A Vatikáni Rádió híradása.
A pápai megnyilatkozások a következő műfajokat ölelik fel: Angelus vagy Regina Coeli, apostoli konstitúciók, beszédek, enciklikák, levelek, apostoli levelek, üzenetek, motu propriók, homíliák, imádságok, általános kihallgatások, hétköznapi elmélkedések.
A pápai megnyilatkozások egyébként elhangzásukat követően szinte azonnal hozzáférhetők a
Szentszék hivatalos honlapján is. Ezek mellett a honlapon még három másik rovat is található: kalendárium, fotógaléria és a pápa életrajza. A kalendáriumban naptár segítségével lehet kikeresni az egyes pápai tevékenységeket. Aki a korábbi pápákra kíváncsi: II. János Pál és XVI. Benedek pápa megnyilatkozásai és az akkori hivatalos események ugyanígy megtekinthetők.
Ferenc pápa Twitter-üzenetei - követőinek száma a számítások szerint húsvétra meghaladhatja a húszmilliót - szintén megtalálhatók a Szentszék honlapján.
hirek18.hu/Magyar Kurír ....................................... Vissza a fő oldalra