18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Papokra mindíg szükség lesz

Grocholewski bíboros: papokra mindig szükség lesz
Korunk papságáról tartott tanácskozást november 3. és 5. között a Papi Hivatások Pápai Műve abból az alkalomból, hogy 70 éve hozta létre az intézményt XII. Piusz pápa.
Ötven évvel a II. Vatikáni Zsinat megkezdése után is érezzük, hogy a zsinati atyák buzdítása a papi hivatások növelésére irányuló lelkipásztori tevékenységre ma is aktuális - állapította meg Zenon Grocholewski bíboros.
A Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusa megemlékezett arról is, hogy 1941. november 4-én XII. Piusz Cum nobis kezdetű motu propriójával indította el a Papi Hivatások Pápai Műve munkáját. Az volt a célja, hogy az intézmény mozdítsa elő és támogassa a papi hivatásokat. A bíboros hangsúlyozta a papi hivatásokért való ima fontosságát. Különösen is sürgető ez korunkban, amikor az egyház újra felfedezi Jézus hívását, hogy imádkozzunk az Atyához, hogy küldjön munkásokat aratásába.
A hivatás akkor teljesedik ki, amikor elmerülünk az isteni akaratban. Ma, amikor az Úr hangja elvegyül számos más hang között, minden egyházi közösség arra kapott meghívást, hogy segítse elő és gondozza a papi hivatásokat és a megszentelt életet élőkre. Az embereknek ugyanis mindig szüksége van Istenre technológiai világunkban is. Mindig szükség lesz pásztorokra, akik Szavát hirdetik és elősegítik, hogy az emberek találkozzanak az Úrral a szentségekben - hangsúlyozta felszólalásában Zenon Grocholewski bíboros, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusa.


Vatikáni Rádió/Magyar Kurír .............................................................................................................. Vissza a fő oldalra