18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Petíció

Petíció Ughy Attila polgármester részére
2011. július 18-án délután öt órakor a kerületi Polgármesteri Hivatal előtt megjelentek a következő petíciót írták alá.

" Ughy Attila
polgármester úr
részére
Budapest, 2011. július 18.
Tárgy: Petíció a Városőrség megszüntetése ellen

Tisztelt Polgármester Úr!
Két évvel ezelőtt Pestszentlőrinc-Pestszentimre városőrségének létrehozását mind a kerület lakossága, mind a képviselő-testülete túlnyomó többséggel támogatta. Az új közbiztonsági modell rövid idő alatt széles körű elismerést vívott ki, mivel a helyi rendőrség, a lakótelepi közterületi kamerarendszer és a polgárőrség támogatása mellett megteremtődött az éjjel-nappal szolgálatban lévő 'látható közbiztonság' is.
A határozott kiállásnak köszönhetően lakókörnyezetünkben a bűnelkövetési mutatók látványos javulásnak indultak, 2010. évben a kerületi Rendőrkapitány úr beszámolója szerint Pestszentlőrinc-Pestszentimre a főváros legbiztonságosabb kerületei közé tartozott. A töredékére zsugorodott bűnesetek mellett a járőröző városőrök lakosságbarát módon segítették a hozzájuk forduló lakótársakat, de felügyelték a gyermekek épségét az iskolák előtt, önkormányzati rendezvényeken tartották fenn a rendet, vagy figyelemmel kísérték a közterületek tisztaságát.
Mindezek ismeretében érthetetlen a Városőrség felszámolásáról hozott döntés, hiszen a fenntartása az Önkormányzat bevételeihez mérve jelentéktelen tétel, másfelől a testület felolszlatása minden bizonnyal jelentős mértékben hozzá fog járulni az elkövetett bűncselekmények számának növekedéséhez.
Kérjük a Polgármester urat, hogy a Városőrséget haladéktalanul állítsa helyre, illetve hívjon össze rendkívüli közmeghallgatást a testület jövőjéről szóló további döntések megalapozása érdekében."
Az oldalt összeállította: vivere ............................. Vissza a fő oldalra