18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Pitti Katalin estje

Pitti Katalin estje Tihanyban
Jótékonysági koncertet adott Tihanyban, az apátsági templomban a Keresztény Kulturális Akadémia javára Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Virágh András orgonaművész közreműködésével.
A koncert a cappella-összeállítással kezdődött, melyben elsőként az énekelt Ómagyar Mária-siralom hangzott fel. A művésznő megragadó átéléssel adta elő a Fájdalmas Anya siratóénekét. Az énekes imákat versek követték (Ady: Volt egy Jézus, Reményik: Kegyelem, Prohászka: Kő az úton című verse s Petőfitől A magyarok istene) és imádságok Korzenszky Richárd Uram, hogy lássak! című imádságoskönyvéből, valamint Erőss Alfrédtól, s archaikus népi imák is felhangzottak. A lírai összeállítást klasszikus zenei darabok tagolták. Az egybegyűltek hallhatták Bach C-dúr prelúdium és fúgáját, Gounod Ave Maria című megrendítő művét, Franck Panis angelicusát, Liszt Ave maris stella és Halmos László Benedictus című darabját.

A lírai epilógusban útravalóul Hamvas Béla gondolataival búcsúzott Pitti Katalin a hálás közönségtől: "A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle"

Az est végén Korzenszky Richárd perjel szeretettel köszönte meg a jótékony célú estet a két művésznek. A koncert Kodály Esti dalával zárult, melyet a közösség együtt énekelt a művészekkel.

Toldi Éva/Magyar Kurír
..................................... Vissza a fő oldalra