18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Polgármesteri pártfüggetlenség

"Jó lenne, ha a polgármesterek törvényi kötelessége lenne párttagságuk felfüggesztése!"
Falus Ferenc bukása sokkal inkább jelölőinek gyalázata! Falus Ferenc orvosként ígért a fővárosnak jobbulást, elsőként a beteg gyermekek iránti érzékenységét bizonygatta, az átláthatóságért, a tiszta közéletért dolgozó emberként hirdette magát, az egészségesebb városért faültetést tervezett. Elképesztően erős érdekvédő program képviselőjeként emlegették. Kell ennél jobb jelölt? Falus Ferenc sugárzó alkalmatlansága a vele kapcsolatos legkisebb probléma volt! A róla szóló hazug kampány attól volt becstelen, hogy a közös jelölt eddigi életével a róla állítottaknak éppen az ellenkezőjét bizonyította. Bukásával nemcsak ő, sokkal inkább jelölői gátlástalansága lepleződött le.
Ezek után a Falust indító pártok újabb jelölése, támogatása bárki számára csak hátrányt, megbélyegzést okozhat!
Az asztmás és allergiás gyermekeket kimagasló eredménnyel kezelő Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megszüntetése kapcsán Falus Ferenc nem átallotta tüdőgyógyászként azt mondani, hogy meg lehet valakit Budapesten akár a legbüdösebb belvárosi részen is gyógyítani. Pedig maga is tudhatja, a tudomány szerint az asztma kezelhető, de meggyógyítani nem lehet.
A Nemzeti Egészségügyi Tanács elnökeként Falus az átláthatatlanság embere volt, aki elérte, hogy a tanács üléseinek az érdekköre számára kínos, szó szerinti jegyzőkönyvei helyett csak a fontos felvetéseket is nyomtalanul elsikáló emlékeztetők készüljenek. A formálisan a közjót szolgáló testület így csak a betegek érdekeinek elárulását szolgálhatta.
Falus Ferenc pártutasítások és háttér-mutyik szolgai végrehajtója volt már akkor is, amikor pártja egészségpolitikáját más, egy méltán levitézlett törpepárt határozta meg.
Országos tisztifőorvosként is lejáratta magát a H1N1 védőoltásokkal kapcsolatos félrevezetések folytán. Mihez értett az orvosként is hitelt vesztett Falus Ferenc, ami az egészséges főváros vezetéséhez kellene? Pártérdekek képviseletéhez? Kiderült, ahhoz sem!
A budapestiek kíváncsian várhatják, Falus jelölői most kire húzzák majd azt az álruhát, amellyel egy magát is leginkább lóhoz hasonlító embert akartak a főváros megmentőjeként bemutatni. Lehet, hogy a szétfeslett álruha helyett újabb trójai falovat kell eszkábálniuk?
Budapest lakóinak inkább arra van szüksége, hogy legalább az önkormányzatok munkájában ne a pártérdekek legyenek a meghatározóak!
A főváros életét olyan főpolgármester határozza meg, aki szakképzettsége és korábbi életében végzett munkái alapján is bizonyította, nincs szükség rá, hogy üres ígéretekkel, róla szóló hazug állításokkal kelljen alkalmasságát alátámasztani.
Egy főpolgármester jobb, ha nem pártpolitikus, hanem a pártok között is együttműködés kialakítására képes várospolitikus, azaz civil politikus. (Jó lenne, ha a polgármesterek törvényi kötelessége lenne párttagságuk felfüggesztése!)
A várospolitikusnak adott esetben még az őt a választáson támogató pártokkal szemben is a város érdekét kell néznie!
Bővebben a világhálón: ABOSZ Falus Ferenc
hirek18.hu/MTI OS/Pós Péter, az ABOSZ elnöke ............................................................. Vissza a fő oldalra