18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Ravasi bíboros blogja

Ravasi bíboros útra kelt az internet galaxisában
Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke blogot indított, amelyben közvetlen hangon szólítja meg olvasóit. Internetes naplójának mottója Konfuciusztól származik: "Fontosabb, hogy meggyújtsunk egy kicsiny gyertyát, mint hogy átkozzuk a sötétséget."
Első bejegyzésében megmagyarázza, miért döntött úgy, hogy fejest ugrik az internet óceánjában, ebben a folyamatosan változó, fejlődő világban. Ehhez is egy idézetet hív segítségül, amely Jean Guitton francia filozófustól származik: "Amikor az ember már nem keres, elveszíti azt is, amit addig talált. Ezzel ellentétben minél többet keres, annál többet talál."
Ravasi megvallja, hogy nem szeretne hűtlen lenni az írott sajtóhoz, de ezzel a modern kommunikációs formával meg akarja szólítani az új generációkat is, mert ők az internet galaxisának fáradhatatlan utazói. Tisztában van azzal, hogy a blog nem egyfajta mikrofon, hanem inkább a párbeszéd, a közös keresés útja. Olyan út, amelyen csak úgy lehet előre menni, ha egyre több útitársat találunk magunknak.
Célja, hogy szembenézzen napjaink kihívásaival, történéseivel, nyitott legyen az újdonságok, a különféle kultúrák felé. Kérdéseket vet fel, benyomásokat közöl, értékel, és reméli, hogy egyre szélesebb réteghez jutnak majd el gondolatai.
A bíboros blogját
itt olvashatják. ...................................................................................... >

Magyar Kurír
.............................................................................. Vissza a fő oldalra


Hozzávetőleges fordítás a Google-n is van,
amelyen beállítható
az olaszról magyarra történő fordítás is!
Célszerű a linket beírni:
http://gianfrancoravasi.blog.ilsole24ore.com/
http://translate.google.com