18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Schmitt Pál a pápánál

A Szentatya magánkihallgatáson fogadta
Schmitt Pált

Magyarország május 27-én koncertet adott a vatikáni VI. Pál-audienciateremben XVI. Benedek pápa tiszteletére. A Szentatya ez alkalomból fogadta Schmitt Pál köztársasági elnököt.
Schmitt Pál beszámolt a magyar EU-elnökség eredményeiről. Beszéltek az észak-afrikai országokban zajló változásokról is. XVI. Benedek pápa örömét fejezte ki, hogy a magyar alkotmányba bekerült a kereszténységre, Szent Istvánra való utalás.

A köztársasági elnök magyarországi látogatásra hívta a pápát. Emlékeztetett arra, hogy II. János Pál kétszer is járt hazánkban, az utolsó látogatás tizenöt évvel ezelőtt történt.

Három üveg szekszárdi kadarkát ajándékozott a Szentatyának, amelyet Liszt Ferenc képmása díszít. Állítólag ez volt Liszt kedvenc bora, ő is ezt vitte magával, amikor a Vatikánban IX. Piusz fogadta.

Az államfő ezt követően Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral találkozott. A vatikáni sajtóiroda tájékoztatása szerint a szívélyes hangvételű beszélgetésben szó esett az ország helyzetéről, a katolikus egyház közjóért végzett tevékenységéről is.

A RomeReports felvételén a köztársasági elnök felajánlja a pápának a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar hangversenyét.
.
Magyar Kurír............................... Vissza a fő oldalra