18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

ScienNet

ScienNet újra-nyitó rendezvény
megtartására került sor 2013. június 22-én Budapesten a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont konferencia termében. Az egykori ScienNet tagoknak névre szóló meghívót küldtek elektronikusan, amelyben a várható nagy létszámra hivatkozással regisztrációt, a meghívó elfogadásának visszaigazolását kérték.
Ami a tömeges érdeklődést illeti, nem csalódtak a rendezvény szervezői. A közel félmilliós országos tagságból többszázan megjelentek a Lurdy Házban.
A 2000-es években virágzó ScienNet törzsvásárlói rendszer - emlékezetes szlogenje: "Gazdagodjon meg vásárlásaiból" - hírek szerint százezres tömegeket mozgatott meg hazánkban, amelyhez - értesüléseink szerint - több, mint 10 ezer cég is csatlakozott.
A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága 2009 végén vetett véget a tevékenységnek. Megindította a nyomozást, amit a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC a Magyarországon kifejtett tevékenységével összefüggő, különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja alapozott meg.
2009. november 25-től zárolták valamennyi bankszámlájukat és honlapjuk, valamint a törzsvásárlók webirodája is elérhetetlenné vált - mind a mai napig.
Az újra-nyitó rendezvényen bejelentették, hogy - jóllehet bűncselekmény elkövetésével senkit sem itéltek el - nem a ScienNet indul újra, hanem egy teljesen új cég kezdi meg működését, az INLERNET, amely új céget pedig Svájcban jegyezték Inlernet Worldwide AG néven. Az új cég nem jogutódja a hálózatot korábban működtető ScienNet-nek, ezért nem is vállalja át annak kötelezettségeit. Ugyanakkor viszont a program korábbi adatait - például a felhasználók személyes adatait - magáénak tekinti.
Azt állították, hogy a zárolt számlákon a pénz hiánytalanul megvan. Megigérték, hogy a törzsvásárlóknak és termékpartnereknek azonnal kifizetik a jutalékaikat, jogos pénzigényeiket kielégítik, mihelyt a számlák zárolását feloldják.
Az előadásokból fontos részleteket sikerült rögzítenünk, amelyek a mellékelt videónkon elérhetők.
vivere ........................................................... Vissza a fő oldalra