18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Sonore Vegyeskar

Igazi farsangi hangulat a Sonore Vegyeskar és Radnóti Róza virtuóz zongora koncertjén
2013. február 8-án Pestszentlőrincen a Városháza Dísztermében. A publikum meggyőződhetett róla, hogy Mohai Tibor György, a Sonore karnagya, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Kispesti Semmelweis Középiskola ének-zene tanára, fagott kamara-művész igaz dolgokat konferált fel, nem csak a repertoárjukról - ami konferálás után már kötelező - de a tarsolyukban hozott hangulatról is.
Azzal kezdte, hogy ma vidám dolgokat hoztak. A vidámságról, a szerelemről, a borról... és ilyen élethelyzetekről szólnak majd a dalok, amelyeket magyarul, olaszul, angolul fognak énekelni.
A közönség láthatóan nagy várakozással tekintett az ismert, 2004-ben megalakult, pedagógusokból és diákokból álló kórus fellépése elé. Sokan forgatták az előre kiosztott, minden széken elhelyezett program-lapokat. A megjelent vendégek közül bizonyára többen azt is tudták, hogy a kórus számos hazai és külföldi elismerésben részesült már és joggal várták a nagyszerű előadást most is. Bizonyára senki sem csalódott, mert nagyszerű éneklésnek lehettünk részesei.
A karnagy szóban is ismertette a programot. Közölte, hogy az első részben is és a második "felvonásban" is az alábbi 8-8 számot fogják előadni.
Pitoni: Boldog, aki énekel
Tourdion
D'Ascanio: El grillo
Purcell: A rigók
Farkas Ferenc: Pataki diákdalok
Sometimes - szólistákkal
Farkas Ferenc: Vallon szerenád
Bárdos: Régi táncdal
A karnagy bemutatta a fiatal, 15 és fél éves (!) Radnóti Rózát, a Karinthy Frigyes Gimnázium tanulóját. Elmondta róla, hogy számos zongoraversenyen ért el figyelemre méltó helyet. Ezek után következett Radnóti Róza a zongoránál. Liszt és Bartók műveket adott elő meglepő, korát meghazudtoló virtuózitással, dinamizmussal, nagy beleéléssel. Máris meg kell mondani, hogy fergeteges sikert aratott.
Az est második felének műsora pedig a következő volt
Balatoni nóták - zongorán közreműködött Kovács Adrián
Bárdos: Tréfás házasító
Lennon-McCartney: Yesterday
Certon: Piaci pletyka
Petrovics: Játszik a szél
Hassler: Gagliarda
Udvardy: Bájoló
Vári: Trófeás kórus
A mellékelt filmünkön az első rész csaknem teljes terjedelmében megtekinthető, meghallgatható.
vivere ........................................................ Vissza a fő oldalra