18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Szeptemberi Kóstoló

Szeptemberi Kóstoló gasztronómiával, zenével, családi fesztivállal
Minden együtt volt szeptember 8-án a XVIII. kerület Bókay-kertben a remek hangulathoz, a jó szórakozáshoz, a nagy étvágyhoz, a gyerekeknek pedig az önfeledt exkluzív játékhoz. A verőfényes nyári napfény - és a heteken át tartó, a műsor-arzenált ötletesen kínáló reklámok - sok-sok látogatót csaltak a kerület kertjébe. Csaknem túlzottan is gazdag volt a kínálat. A főzőverseny több tucat kondérja, grill sütője és a nagy számú versenyző - akik között külföldiek is voltak - minden bizonnyal önmagában is jelentős látogatói vonzerőt jelentett. Három kategóriában lehetett indulniuk a versenyző kedvűeknek: "pörkölt", "halétel" és "grill" kategóriában. A közönség-zsürin kívül ismert gasztronómiai szakemberekből álló "hivatalos" zsüri működött. A helyezéseket étel kóstolással, a főző csapatok szemrevételezésével, több előre megadott szempont figyelembe vételével határozták meg. Mindhárom étel-kategória első három helyezettét csapatonként színpadra szólították és a kerület vezetői (polgármester, alpolgármesterek, jegyző) kezéből vehették át az okleveleket és díjakat - a közönség ünneplő tapsa közben.
Első videónkban a dobogósoknak ezeket a színpadi pillanatait örökítettük meg.


Ami a színpadot és a színpadi műsorokat illeti, nem volt ebben sem hiány! Három színpad délelőtt 10 órától késő estig "párhozamosan", egyidejűleg, megállás nélkül szolgáltatta a jobbnál jobb előadásokat. Bizonyára többen lehettek azok is, akik nehézen tudtak dönteni, melyiket is fogják választani. Főleg akkor, amikor ugyanabban az időpontban kedvenceik különböző színpadon adtak elő. Minden esetre ez a fajta gond sokkal jobb attól, amikor nincs miből választani.
Körüljártuk mindhárom színpadot... Egy kis zenei ízelítőt adunk második videónkkal.

A kiállító, elárusító standok, sátrak is sok látnivalóról gondoskodtak. Színességükkel és a szélrózsa minden irányából adódó portékáikkal, kiállított témáikkal még szellemi muníciót is nyújtottak a szórakoztatás mellett.
Az arcfestés, a bohóc, a lovaglási lehetőség, de leginkább a színes csúzdák, mászókák, körhinták a családosok, a gyermekek számára jelentett igazi szabadidős kikapcsolódást.
A színes kavalkádról igyekeztünk tájékoztatni olvasóinkat harmadik videónkkal.
vivere .................................................................... Vissza a fő oldalra