18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Tarlós István karakán válasza

Klaus Wowereit, Berlin polgármesterének a meleg olimpia kapcsán írt levele, illetve Tarlós István főpolgármester válasza
Tarlós István főpolgármester mentalitásával nem fér össze, ezért nem tudja támogatni a budapesti meleg olimpiát - nyilatkozta a városvezető az index.hu-nak. A budpest.hu-n olvasható Klaus Wowereit, Berlin kormányzó polgármesterének levele és Tarlós István Budapest főpolgármesterének válasza magyar és német nyelven.

Klaus Wowereit levele magyarul:
BERLIN KORMÁNYZÓ POLGÁRMESTERE

Budapest főpolgármesterének
Tarlós István úr részére
Városház u. 9.-11.
1052 Budapest,
Magyarország 2011. augusztus 31.

Kedves Kolléga!

2012. nyarán Budapest rendezi a 14. EuroGames-t. Nagy örömömre szolgál, hogy Berlin testvérvárosa ad otthont ennek a nagy homoszexuális-leszbikus sporteseménynek, több száz sportoló részvételével, amelynek fényét a Duna menti főváros szépsége is emel.

Az Európai Meleg és Leszbikus Sportegyesületének szervezésében a melegek és leszbikusok európai bajnoksága ez egyszer meghaladja előírásait, így nem csak a legjobb sportteljesítmények elérését célozza meg, hanem a saját nemükhöz vonzódó emberek elfogadtatásának megerősítését is lehetővé teszi.

Különféle származású, felekezetű és életmódot folytató fiatalok találkoznak, egyenjogú versenyeken mérettetnek meg egymás ellen, de nem csak a győzelemért versengenek, hanem egyben a diszkrimináció leküzdéséért is.

Budapest számára lehetősége nyílik arra, hogy első kelet-európai városként a EuroGames által a saját nemükhöz vonzódó emberek iránt tanúsított tolerancia és elfogadás szimbólumává váljon.

Egyet értek a EuroGames céljaival és meggyőződésem, hogy Budapest újra számos új barátságot köt és további lépéseket tesz annak érdekében, hogy a más életmódot folytatókkal szemben nagyobb tisztelet és megértés alakulhasson ki.

Nagy örömömre szolgálna, ha ezt a sportesemény Ön és munkatársai támogatásáról biztosítaná.

Barátsággal:
Klaus Wowereit

Tarlós István főpolgármester válasza magyarul:
Tisztelt Kormányzó polgármester Úr!
Kedves Kolléga!

Megkeresésére válaszolva az alábbiakban tájékoztatom.

Az Atlasz-Frigo által Budapestre szervezett 2012. évi rendezvényét - 14. Euro Games 2012 - Dr. Demszky Gábor magánemberként támogatta. Én személy szerint nem értek egyet vele.
Természetesen tudomásul veszem, hogy vannak a szervezőcsoport által képviselt
életformával azonosan gondolkodó és érző embertársaink. Tiszteletben tartom jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről azonban főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom.
Kérem, fogadja el álláspontomat. Megértését köszönöm.
Engedje meg, hogy Berlin kormányzó polgármesterének újraválasztásához ezúton ismételten gratuláljak és polgármesteri munkájához, jó egészséget és sikereket kívánok.

Budapest, 2011. szeptember 27.

Tisztelettel:
Tarlós István
főpolgármester
................................................ Forrás: budapest.hu ..................................... Vissza a fő oldalra