18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Tétényi úti metróállomás

Több mint ezer érdeklődő tekintette meg a Tétényi úti metróállomást az uniós fejlesztések nyílt napján
Nagy érdeklődés mellett országszerte megkezdődött az európai uniós fejlesztésből megvalósuló beruházások bemutatása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által szervezett nyílt napon. A fővárosban a Liszt Ferenc Zeneakadémia új épületét, a 4-es metró Tétényi úti állomását és a Várkert Bazár tervezett rekonstrukcióját mutatták be az érdeklődőknek. Az új metró legmagasabb készültségi fokot elért állomását ezernél is többen tekintették meg, a bejáráson részt vett dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkára, Kelenföld-Albertfalva országgyűlési képviselője, valamint Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség helyettes államtitkára is.
"Az új, automata üzemmódra is képes metróvonal a közelgő, 2014 első felére tervezett átadását követően a dél-budai régiót fogja összekötni az észak-pestivel. Csúcsidőben akár 90 másodperces követési időkkel alig több, mint negyedóra alatt eljuthatunk majd Kelenföldről a Baross térre" - mondta Szeneczey Balázs. A fejlesztésekért felelős főpolgármester-helyettes kiemelte, a mára közel 80%-os készültségi fokot elért beruházásnak volt olyan fázisa, amikor mindent egybevetve közel 5000 embert foglalkoztatott egyszerre.
Simicskó István hangsúlyozta: a jelentős számú érdeklődő is bizonyítja, fontos, hogy az emberek lássák a fejlesztések eredményét. Csepreghy Nándor elmondta, hogy a Közlekedési Operatív Programban 1400 milliárd forint keret áll rendelkezésre 2007 és 2013 között, és ebből fontos budapesti fejlesztések valósulnak meg.
Az új metróvonal mind a tíz állomására jellemző lesz az úgynevezett látszóbeton felület. Ennek a mára igen elterjedt építészeti megoldásnak a lényege, hogy a felületek jelentős része natúr betonszínű marad. A Tétényi úti állomáson - a sajátos kupolaszerkezetnek köszönhetően - különösen érvényesül majd az az általános építészeti koncepció, ami teret ad a természetes fény bejutásának az új metróvonal állomásaira. Ezek a megoldások - a nagy belső légtér és a természetes fény - is csökkenteni fogják a leendő utasok bezártság érzetét, illetve növelik komfortérzetüket.
hirek18.hu/MTI ........................................................................ Vissza a fő oldalra