18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Tisztújítás a Krúdy Körben

Tisztújítás a Krúdy Körben egy tag szemével és objektívjével

2015. március 12-én tartotta Tisztújító Közgyűlését az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör. Kétévente kerül sor tisztújításra. Ez olyan esemény, amelyen a tagok és a pártoló tagok vesznek részt. Sajnos több tag is hiányzott, betegség miatt. A Közgyűlés előtt a budapesti és vidéki tagok régi ismerősökként köszöntötték egymást.

Király Lajos elnök a tagok és vendégek köszöntése után, a jelenléti ív alapján megállapította, hogy a Közgyűlés, mint mindig, most is határozatképes. Ezt követően javaslatot tett jegyzőkönyv vezetőre Kanizsa József és a jegyzőkönyv hitelesítőkre Tárkányi Imre és Szénási Sándor személyében.
A közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából Quasar Berta szép megemlékezést tartott az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán. Beszéde közben korabeli relikviákat mutatott be (tőr, Kossuth bankó, töltények).

Videót saját fotói felhasználásával készítette: Kreischer Nelly

Ezt követően zajlott a Közgyűlés érdemi részre, amelynek során a Kör múlt évi tevékenysége, a pénzügyi beszámoló és a Számvizsgáló Bizottság jelentése került megtárgyalásra. Kanizsa József titkár, Király Lajos elnök, Körmendi Jánosné pénztáros és Stancsics Erzsébet Számvizsgáló Bizottsági elnök betegsége miatt Dedik János Számvizsgáló Bizottsági tag tartott szóbeli kiegészítőt,m ajd a hozzászólások következtek. 18 tagtárs mondotta el véleményét, többen kétszer is hozzászóltak, több témában is, amelynek során elismerésüket fejezték ki a kör vezetői felé. A hozzászólók méltatták a kör családias jellegét, a segítségnyújtást, a színvonalas festménykiállításokat, valamint irodalmi esteket és könyvbemutatókat. Ezeket a rendezvényeket Budapesten az óbudai Kéhli vendéglőben, a Zila Kávéházban, valamint a Sashalmi Könyvtárban rendezték. Sikeres volt az együttműködés a testvér irodalmi körökkel mind Budapesten, mind vidéken és a Krúdy Gyula őseinek földjén, a szlovákiai Szécsénykovácsiban egyaránt.

A Krúdy Kör méltán szerzett országos és határon túli elismerést. Nem véletlen, hogy a tagok között 17 Magyar Kultúra Lovagja, 12 Írószövetségi tag és több díszpolgár is található. A Kör munkáját a Kéhli Vendéglő, a Zila Kávéház ingyenes helyiség biztosításával, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata pedig Bús Balázs polgármester vezetésével évenkénti működési támogatással segíti, amelyért köszönet és elismerés illeti őket ezúton is.

Az élénk és pezsgő hozzászólások után az új vezetőség megválasztása következett, ami az előírásoknak megfelelően történt. Szántai Sándor Jelölő Bizottsági elnök a tagok megkérdezése alapján tette meg a jelöltekre a javaslatot.
A szavazások során az egyes funkciókra más jelölteket nem javasoltak, így a vezetőségi tagokat a Közgyűlés külön-külön szavazással egyhangúan elfogadta, mivel elégedett volt az elmúlt két évben végzett munkájukkal.


A 7 vezetőségi tag, a Számvizsgáló Bizottság és a Krúdy kitüntetéseket odaítélő Kuratórium tagja változatlanul továbbra is vállalta a következő 2 évre, azaz 2017. márciusáig a munkát. Lássuk a régi-új tisztségviselőket, akiknek gratulálunk!


Vezetőségi tagok:

1. Király Lajos elnök
2. Cecei-Horváth Gergely alelnök
3. Kanizsa József titkár
4. Fenyves Mária Annunziata rendezvényszervező titkár
5. Tárkányi Imre versszakosztály vezető
6. Szénási Sándor István prózaszakosztály vezető
7. Körmendi Jánosné pénztáros

Számvizsgáló Bizottsági tagok:


Stancsics Erzsébet elnök,
Dedik János, Móricz Imre tagok

A Krúdy Emlékérem Kuratórium tagjai:

Zászlós Levente elnök,
Kő-Szabó Imre, Kendéné Regényi Ildikó, Lengyel Géza, Szántai Sándor tagok.

Király Lajos elnök a megválasztott tisztségviselők nevében megköszönte a bizalmat, majd ezt követően a Közgyűlés megtárgyalta a 2015. évi munkaprogramot és költségvetést, amelyet a Közgyűlés egyhangúan elfogadott.
A Közgyűlést követően a tagok és a megválasztott tisztségviselők között kötetlen beszélgetéssel és fotózgatással telt az idő, amelyet a jelen cikk szerzője megörökített.

Írta: Kreischer Nelly ........................................................... Vissza a fő oldalra