18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Tökfesztivál Pestszentimrén

Megrendezték az első tökfesztivált Pestszentimrén
Az Együtt Pestszentimréért Egyesület 2014. október 19-én, verőfényes nyárias vasárnapon a Hősök terén (régebbi nevén Patika tér) rendezte meg a városrészben első alkalommal a Tökfesztivált. A műsor 14 órakor kezdődött az Egyesület elnökének, Újvári Miklósnénak a megnyitó beszédével, aki kijelentette, hogy nem a Halloween ünnep alkalmából tartják a rendezvényt, hanem a tök ünneplésére. A tök egy nagyon egészséges étel és sok mindent lehet belőle a gyerekek örömére faragni. Ezért döntöttek úgy, hogy pályázat útján megrendezik ezt.
A sokszínű, változatos műsoros programot este 20 óráig tervezték. Diákok fellépése, gyermek néptánc csoportok, Moha Bácsi műsora, bábszínház, zene, táncház, tökfaragó verseny, tök király választás és sok minden egyéb található repertoárjukban. De felkészültek édességekkel is, többek között mézes kalácsot, kürtös kalácsot is kóstolgathatnak a gyermekek és a felnőttek is. A büfében még forralt bort és teát is lehet találni. A gyerekek kiélhetik magukat a mászókán, célbadobálással, vagy deszka-járással is.

A hangulatos ünneplés közben sikerült szóra birnunk a főszervezőt, az egyesületi elnököt, Újvári Miklósnét. Kiderült, hogy pestszentimrei lakos a szó eredeti értelmében, mert itt is született ő is és gyermeke is. Így azután szívvel-lélekkel Pestszentiréért dolgozik.
Mindíg pályázat útján nyernek olyan pénzeket, amelyekből a helyi lakosságot szórakoztatják. Kikapcsolódásokat nyújtanak a gyermekeknek. Úgy érzi, hogy ez a Tökfesztivál is sokkal jobban sikerült, mint ahogy remélték.
A jelenről és a terveikről is beszélt. Az 50 évesnél idősebb nőket igyekeznek megtornásztatni. Aggadolommal fogtak ennek a szervezésébe. Attól tartottak, hogy nem lesz kellő érdeklődés a lakossági oldalról. Szerencsére tévedtek. Nagyon sok a jelentkező és sikeres ez az akciójuk is. Szerdánként a PIK-ben 18 órától 19 óráig tart a foglalkozás. Teljesen ingyenesen tornászhatnak a hölgyek egészségük megőrzése érdekében. Még egy másik programot is beindítottak: a Kastélydombi Általános Iskolában. Minden kedden szintén 18-19 óra között van itt is a torna. Ezekre a programokra továbbra is újabb jelentkezőket hívnak.
Teveikbe tartozik az adventi gyertyagyújtás - idén már negyedik éve lesz - itt a Patika téren advent első vasárnapja előtti szombaton a három felekezet lelkésze részvételével. December 30-án, Szilveszter előtti napon pedig Szilveszteri Utcabált terveznek.

A Tökfesztivál eseményei és az elnökkel való beszélgetés a mellékelt videónkon is megtalálható.
vivere ................................................................ Vissza a fő oldalra