18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Trianoni békediktátum 91

...

Összetartozás Napja - Állampolgársági eskütétel Szabadkán
Szabadka, 2011. június 4.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Korsós Tamás főkonzul énekli a magyar Himnuszt a szabadkai magyar főkonzulátuson, ahol a Nemzeti Összetartozás Napján, harmincnégy vajdasági magyar tett állampolgársági esküt.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

képek feltöltés alatt

Trianon - Felvonulás a békediktátum ellen
Budapest, 2011. június 4.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felvonulásának résztvevők vonulnak Szerbia budapesti nagykövetségéhez azon a demonstráción, amelyet a trianoni békeszerződés aláírásának 91. évfordulója alkalmából tartottak Budapesten.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Összetartozás napja - Ökumenikus istentiszteleten a Sárospatakon
Sárospatak, 2011. június 4.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszél a Nemzeti Összetartozás Napján tartott ökumenikus istentiszteleten a sárospataki református templomban.
MTI Fotó: Komka Péter

Összetartozás Napja - Állampolgársági eskütétel Szabadká
Szabadka, 2011. június 4.
A Magyarok könyve egy nemzeti színű szalagon a szabadkai magyar főkonzulátuson, ahol a Nemzeti Összetartozás Napján, harmincnégy vajdasági magyar tett állampolgársági esküt.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Összetartozás napja - A nemzeti összetartozás emlékműve
Baktalórántháza, 2011. június 4.
Az állampolgársági esküt tett Vitéz Szenn Péter horvátországi református lelkipásztor és felesége, Szenn Vanda lelkipásztor Baktalórántházán, a nemzeti összetartozás felavatott emlékművénél, melyet az erdélyi testvértelepülés, Gyergyócsomafalva ajándékozott a szabolcsi városnak. Balról az őket köszöntő Bagoly Albert baktalórántházai iskolaigazgató.
MTI Fotó: Balázs Attila


Trianon-emléknap - Körösök Völgye Határtalan Vándortúra
Gyula, 2011. június 4.
Rendőrök ellenőrzik a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra résztvevőit a Fekete-Körös magyarországi szakaszán, miután a magyar-román országhatár erre az alkalomra ideiglenesen megnyitott zöldhatár szakaszát átlépték. A túra a romániai Belényesről (Beius) indult június 1-jén, egyik csúcspontja a Trianoni-emléknapon lezajló határátlépés, végállomás Békéscsaba.
MTI Fotó: Rosta Tibor


Összetartozás napja - A nemzeti összetartozás emlékműve
Szöveg: Baktalórántháza, 2011. június 4.
A nemzeti összetartozás felavatott emlékműve Baktalórántházán. Az alkotás az erdélyi testvértelepülés, Gyergyócsomafalva jándéka.
MTI Fotó: Balázs Attila

Összetartozás napja - Megemlékezés Sárospatakon
Sárospatak, 2011. június 4. A Zempléni Lovas Egyesület díszruhába öltözött lovasai haladnak a Nemzeti Összetartozás Napján tartott emlékező menet élén, Sárospatak főutcáján.
MTI Fotó: Komka Péter