18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Új fények ragyognak

Új fények ragyognak a Sixtus-kápolnában
A Sixtus-kápolna, ahogy még sohasem láttad... Michelangelo halála után 450 évvel a Vatikáni Múzeumok új fénybe öltöztette a mester remekművét - tájékoztat a Rome Reports hírportál.
Marco Frascarolo, a felújítási projekt fénytechnikáért felelős szakembere úgy fogalmazott: "Most lágyan körülöleli a fény a kápolnát. Nem csupán a legfontosabb freskókat világítja meg, például az Utolsó ítéletet, hanem az egész kápolnát. Most lehet valóban helyesen érzékelni a látványt."
A változás a 7000 LED-izzónak köszönhető, melyek kiemelik a színeket, de nem károsítják a festményeket, és nem teszik tönkre a restaurátorok munkáját.
Emellett új légkondicionálási rendszert alakítottak ki a kápolnában, mely a hőmérsékletet és a levegő nedvességtartalmát egyaránt szabályozza.
Mint Rafael García de la Serrana spanyol pap, Vatikánváros műszaki osztályának munkatársa elmondta: „A légszennyezettség Rómában igen magas. Emiatt elengedhetetlen megtisztítani a kápolnába kerülő levegőt.”
Három év munkájának köszönhetően a Sixtus-kápolna megújult világítással és légkondicionálással fogadja az óránként 2 ezer látogatót – mostantól az érdeklődők tökéletes körülmények között csodálhatják meg a remekműveket.

hirek18.hu/Magyar Kurír ....................................................... Vissza a fő oldalra