18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Új városi közlekedési jegyértékesítés

Új pénztárak, hosszabb nyitva tartás, utasbarát változás a jegyértékesítésben
Az utasok visszajelzései alapján és az ügyfelek igényeihez igazodva fontos változásokat hajtanak végre a jegyértékesítési rendszerben. A 24 órás jegyek immár megvásárolhatók a reptérre közlekedő 200E autóbuszjáraton és a HÉV-járatok jegyvizsgálóinál; emellett újra megnyitottak több, korábban bezárt pénztárat; míg mások nyitva tartását pedig kibővítették.
Az utazók igényeihez igazodva megnyitották az M3-as metró Dózsa György úti állomásánál található BKK-pénztárat, mely hétfőtől péntekig 6:00-21:30-ig és hétvégén 8:00-15:45-ig áll az utasok rendelkezésére. Október elsejétől a Bogdáni úti autóbusz-végállomásnál található pénztárat is az utasok szolgálatába állítják, az új óbudai pénztár hétfőtől péntekig 6:00-21:30 között tart nyitva, hétvégi nyitva tartással egyelőre nem terveznek. Az utasok ezeken a helyszíneken is hozzájuthatnak a Budapesti Közlekedési Központ teljes jegy- és bérletkínálatához. Ugyancsak az utasok igényeihez igazodva bővítették az M3-as metró Árpád híd állomásánál található pénztár nyitva tartását, amely így 5:30 és 22:00 között áll rendelkezésre. Ugyancsak az M3-as metró vonalán, október elsejétől a Kálvin téren is bővítik a jegypénztár nyitva tartását: hétfőtől vasárnapig, mindennap 6:00 és 21:30 között vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
A pénztárak október elsejétől érvényes új helyszín és nyitvatartási listáját itt találják:

http://www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/vasarlasi-tudnivalok/vasarlasi-lehetosegek/jegy-es-berletpenztarak-2/
Mindhárom Budapestet elhagyó HÉV-vonalon az utasok jobb kiszolgálása érdekében a jegyvizsgálóknál Budapest 24 órás jeggyel bővült korábban a vonaton megvásárolható jegykínálat, ezt mostantól a 490 forintos átszállójeggyel is kibővítik.
Szintén bővül a helyszínen megváltható jegyek köre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz-viszonylaton: a busz vezetőinél a helyszínen váltott vonaljegy mellett elsősorban a turisták által keresett Budapest 24 órás jegyet is meg lehet vásárolni, amely a váltástól 24 órán át korlátlan utazásra jogosít Budapesten belül 1550 forintért.
Bíznak abban, hogy az utasok elégedettek lesznek a változásokkal, a jegyértékesítési rendszer átalakítását és a szolgáltatások fejlesztését a jövőben is folytatni kívánják.
hirek18.hu/MTI ÖS/Budapesti Közlekedési Központ ..................................................... Vissza a fő oldalra