18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Üres budapesti kirakatok hasznosítása

Ötletpályázatot írt ki a főváros az üres kirakatok hasznosítására
Ötletpályázatot írt ki a fővárosi önkormányzat az üres budapesti kirakatok hasznosítására, a mintaprojekt helyszíne az V. kerületi Kossuth Lajos utca egy szakasza lesz.
Ughy Attila országgyűlési képviselő, a XVIII. kerület polgármestere, a főváros városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnoka hétfőn sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt másfél-két évtizedben átalakultak a vásárlói szokások, a belvárosi földszinti üzletek jó része kiüresedett. Álláspontja szerint erre a városnak választ kell találnia, s első lépésként új arculatot kell kapniuk a helyiségeknek. Egyrészt egységes képekkel borítanák be a kirakatokat, másrészt létrehoznának egy jelrendszert és egy adatbázist, amelynek alapján bárki kikeresheti a kiadó terület paramétereit.
Finta Sándor, Budapest főépítésze azt mondta: ezekkel az eszközökkel új lendületet kaphat a belváros gazdasága. Az ötletpályázatról szólva kifejtette: az egyik elem a logó és a weblap arculatára vonatkozik; az azonosítók egységesen jelennének meg a kiadásra váró üzleteken. A másik elem maga az installáció, amely elfedné a kirakatokat, ezzel rendezett képet teremtve. A főépítész példaként említette, Kolozsváron régi városképek borítják a portálokat, de van példa arra is, hogy a városlakók az elhelyezett matricákon ötletelhetnek azon, milyen funkciót szeretnének az üzletben.
A másfélmillió forintos díjazású ötletpályázat hétfőn nyílt meg és április 15-ig lehet jelentkezni. Az eredményhirdetés április 30-án lesz, a későbbiekben kiállításon is bemutatkoznak a pályaművek.

hirek18.hu/MTI Ös
................................................................... Vissza a fő oldalra