18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Üstökös

Üstökösök megfigyelésére invitálja a látogatókat a Planetárium
Az évszázad üstököse című új műsorát február 28-án mutatja be a TIT Budapesti Planetárium, a programon a résztvevők megismerhetik az üstökösök természetét, történetét és előfordulásuk lehetséges helyszíneit is.
A szabad szemmel is megfigyelhető üstösök ritka látogatók, jó, ha minden évtizedre jut egy-egy belőlük. A csillagászok reményei szerint a 2013-as év különleges lesz a csillagászat történetében: márciusban és novemberben is fényes üstökös várható, utóbbi talán még fényes nappal is látható lesz - olvasható a planetárium közleményében.
A planetárium új műsora olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: honnan jönnek az üstökösök, miből vannak, veszélyesek-e, mikor, és hol lesz alkalom megfigyelni őket.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztráció köteles: a korlátozott létszámra való tekintettel részvételi szándékot a 06-1/263-1811-es telefonszámon vagy a
planetarium@planetarium.hu e-mail címen lehet jelezni.
Az új műsor mellett az intézmény újra elindítja csillagászati tehetséggondozó szakkörét, amelynek keretében a diákok érdeklődésére és a tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt a szakemberek. A színes elméleti oktatás mellett gyakorlati foglalkozásokra, megfigyelésekre, egyéni munkára is lesz lehetőség. A programok nyolc héten át, heti egy alkalommal kerülnek megrendezésre a Planetáriumban.
A szakkörre február 28-ig lehet jelentkezni, a foglalkozások március 5-én indulnak.
hirek18.hu/MTI ................................................. Vissza a fő oldalra