18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Varázshegy az Állatkertben

A Varázshegy bemutatása a Fővárosi Állatkertben
2012. november 27-én 10 órára több civil szervezetet is meghívtak a Fővárosi Állatkert legújabb létesítményének, a 2012. május végén az Állatkert Nagyszikla belsejében megnyílt Varázshegy-nek a bemutatására, amely a Microsoft jelentős hardver és szoftver támogatásával üzemel a lakosság nagy érdeklődése mellett. Az új létesítményt első sorban a gyermekek oktatására és szórakoztatására hozták létre.
A bemutatón alapvetően a Windows 8 Zoo alkalmazásokat kívánták napirendre tűzni egyéb új technológiák mellett.
A bemutató előadásokat a Fővárosi Állatkert főigazgatója,
Persányi Miklós nyitotta meg. A főigazgató kijelentette: "A Varázshegyben az eleven lények, a lényeknek a modelljei, a lényeknek a preparátumai és a modern informatikai technológiák együttesen alkotnak egy olyan különleges attrakció együttest, amelynek a társadalmi hasznossága nagyon magas fokú." Aztán arról beszélt, hogy népszerű objektumot hoztak létre, nagy lépést tettek előre a Microsoft hardverjaival és szoftverjeivel, valamint kimondottan a Varázshegy számára kifejlesztett alkalmazásokkal.
Az Állatokért Alapítvány elnöke beszédében megköszönte a Microsoft és az Állatkert közötti 10 éves gyümölcsöző kapcsolatot. Kiemelte, hogy az elmúlt fél évben mintegy 30 Millió Ft-al támogatta a Microsot az Állatkertet. Ennek 10 %-át az alapítvány kapta meg, amely összeg az állatok örökbe fogadásának programját nagy mértékben segítette. Most már az örökbe fogadást világméretekben is képesek megcsinálni. Végezetül elismerőleg nyilatkozott a Microsoft speciális fejlesztéséről, az Xbox360-ról és tigrist adott örökbe a Microsoft jelenlévő képviselőjének, aki szólásra emelkedve kijelentette, hogy a 30 Millió Ft nem nagy összeg a gyermekek oktatására.
A gyermekek oktatását az ő cégük támogatja, s itt az állatkertben befektetésük jól tud hasznosulni. Az alkalmazott technológiájukon keresztül a gyerekek jobban meg tudják ismerni az állatvilágot, illetve az állatvilágon keresztül a technológiát.

Ezek után a Bitport.hu újság szerkesztője és a Microsoft szakemberei bemutatták a szoftvereket.
Előadásaikból megtudhattuk, hogy a Varázshegy az Állatkert egyik legújabb létesítménye, célja a bolygó csodálatos létformáinak bemutatása interaktív formában. A látogatók benyúlhatnak egy T-Rex szájába, jégkorszaki kalandozásban vehetnek részt, vagy megismerkedhetnek a denevérek hallásával. Ezt az élményt fokozzák mostantól az érintőképernyős Windows 8 alkalmazások:
Fogadj örökbe! Az alkalmazás segítségével az örökbefogadható állatok listája böngészhető képekkel és leírásokkal.
Teknős-totó Ez az alkalmazás - nevéhez hűen - a teknősökről szól képek, szöveg és szórakoztató kvízjáték formában.
Állatkerti tudáspróba A Fővárosi Állatkert lakóinak életéből ezzel a kvízjátékkal érdekes részletek tárulnak fel.
Kapcsolatok az élővilágban Az élőlények kapcsolatait fedi fel ez az alkalmazás.
Kolónia puzzle A levélvágó hangyákról szól.
Csontváz puzzle Látványos formában ismerteti az emberi csontváz felépítését. A játékosoknak egy csontvázat kell összerakniuk három eltérő nehézségi szinten.

A Varázshegy prgramja itt megtekinthető!

A nagy sikerű Fogadj örökbe! születésénél a Microsoft Magyarország különösen aktívan bábáskodott. A program a vállalat globális felhőszolgáltatására, az Office 365-re épül, igy nemcsak egyszerűen használható, de az Állatkert számára rengeteg hasznos statisztikát is képes összegyűjteni az örökbe fogadásokról.
A bemutató egy nagyon kedves jelenet-sorozattal zárult.
Az előadói asztalon lévő klaviatúrára jó adag mazsolát szórtak, majd egy számítástechnika iránt érdeklődő ormányos medvét tettek az asztalra - "aki" bizonyára felejthetetlen emlékeket hagyott a látogatókban.

Mellékelt videónkban is tudósítunk az eseményekről.

vivere .............................................................. Vissza a fő oldalra