18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Vasárnapi Vásári Vigadalom

Vasárnapi Vásári Vigadalom
volt Pestszentlőrincen a Bókay-kertben 2013. október 13-án, amelyet a Zöld Sorompó Környezetvédelmi és Kultúrális Egyesület rendezett az idén már harmadik alkalommal. A vigadalom vásári körülmények között zajlott. Az eladók asztalain és sátraiban csakis magyar termékeket találtak a vásárlók. Szalámit, kolbászt, sajtokat, mézet, süteményeket és más finomságokat. Kínálták az italokat is, többek között sör-különlegességeket. A kézművesek is kitettek magukért. Égetett agyagból készült edényeket, szinte művészi színvonalú kézimunkákat, papírból kreált dísztárgyakat - felsorolni sem lehet, olyan sok mindent vonúltattak fel.
A színpadon pedig egymásba értek az előadások.
A vásár ünnepélyes megnyitóját szándékosan tették déli 12 óra körüli időpontra, mert - amint mondták - verőfényes napsütésre aspiráltak. Teljes sikerrel, mert a kissé borongós délelőttöt verőfényes napszak követte.
Elsőnek Kakasné Pethő Ágota, a Zöld Sorompó Egyesület elnöke köszöntötte a vigadozó közönséget, majd átadta a mikrofont az ünnepi szónoknak, Ughy Attila polgármesternek, aki a már harmadszor megrendezett vásári vigadalomról kijelentette:
"A vásári rendezvényszervezők hogyha valamit
egyszer megcsinálnak, akkor az kísérlet, ha másodszor, akkor szerencse, ha harmadszor, akkor az már hagyomány. Reméljük, hogy ebből a rendezvényből most már hagyomány lesz."
A vásár hangulatából ízelítőt adunk mellékelt filmünkkel.
vivere ................................................................. Vissza a fő oldalra