18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Velencei gondola Budapesten

Velencei gondola érkezett Budapestre
Szeptember 19-én Vittorio Orio velencei gondolás vezetésével Bécsből Budapestre ért az "Egy gondola Európának" küldöttsége. A jótékonysági célból létrehozott szervezet legfőbb célja az, hogy népszerűsítse a Remény Városát, a padovai székhelyű Rákkutató és Hematológiai Központot. A gondola négyfős legénységét dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes fogadta.
Vittorio Orio a Batthyány téri hajóállomáson elmondta, a legénység 3 évig készült erre az utazásra, amely azért is egyedülálló, mert előttük még senki nem tett meg ekkora távot gondolával a Dunán. A 187 mérföldes (közel 300 km) utat Bécsben kezdték, majd Pozsonyt, Komáromot és Esztergomot érintve, napi 60-70 mérföld sebességgel jutottak el Budapestre. A jótékonysági út végállomásán a gondolások átadták a főpolgármester-helyettesnek Velence polgármesterének levelét és egy emlékplakettet.
Az expedíciót a többek között Velence tartomány, Velence Önkormányzata és az Olasz Nemzeti Hajószövetség is támogatta. Utóbbi szervezet 1954 óta dolgozik a hajózási kultúra népszerűsítésén, emellett segítik az egyéni humanitárius kezdeményezéseket. Így számukra is példamutató volt az "Egy gondola Európának" célkitűzése, amely a rákkutatásra, azon belül a leukémia ellen harcra szeretné felhívni a figyelmet.
hirek18.hu/MTI ÖS ................................................ Vissza a fő oldalra