18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Virágbemutató

Sikeres virágbemutató az esős idő ellenére
A Margitsziget közepén 2011. július 28-án valamivel tizenhét óra után a felvont fővárosi és a FŐKER zászlói alatt színpompás virágoskertben mintegy 100-150 látogató jelenlétében zajlott az ünnepi virágköszöntés: a 35. alkalommal megrendezett Egynyári Virágbemutató, és az azt követő "Virágok, hangulatok, fények" esti piknik. A megnyitó beszédet "aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet" szavakkal Dr. György István főpolgármester-helyettes kezdte el.
Hangsúlyozta, hogy a város irányításában szemléletváltás történt. Fontos, hogy Budapest szebb és egyre vonzóbb legyen a túristák számára éppúgy, mint az itt élők számára. A FŐKERT-nek ebben jelentős szerepe van. Szót ejtett a gazdálkodási kérdésekről is. Megtudhattuk, hogy az eredetileg tervezett költségvetési 1,1 Milliárd Ft-ot első lépésben 1,6 Milliárdra növelték, jelenleg már mintegy 2 Milliárd Ft áll a FŐKERT rendelkezésére.
A főpolgármester-helyettesi megnyitó beszéd után a FŐKERT vezetőit is meghallgathattuk. A szakmai megnyitót Szabó József vezérigazgató és Törőcsik Éva kertészeti vezérigazgató-helyettes tartották. Aztán Erdősné Győrffy Márta park- és fenntartási igazgató beszélt az év tapasztalatairól az egynyári növények termesztésében és fenntartsában témakörről, Szalkai Adrienne, a Főkert Tervezési Stúdió ügyvezető igazgatója pedig az egynyári virágágyak tervezéséről adott tájékoztatást.
A beszédeket szakmai bemutatók, a virágok-növények helyszíni ismertetői követték. Sokan fotózásra is kihasználták a páratlan lehetőséget és a felejthetetlen, pompás virágokat lencsevégre véve megörökítették.
A közönség oldott hangulatban - a házigazdák tálcán küldött jó falatait fogyasztva, poharaikkal koccintgatva - beszélgetett. Hamar elkövetkezett az esti kilenc óra, amikor a Tűtfészek Társulat látványos, nagy sikerű tűzkarikás produkciójának tapsolhattak a végig kitartó vendégek.

Írta: vivere
............................................ Vissza a fő oldalra