18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Zarándoklat

7. Élő Rózsafűzér Zarándoklat
A hívő zarándokok útrakeltek 2013. május 11-én Budapest környékén 9 szakaszban rózsafűzérrel a kezükben - imádkozni hazánkért, fővárosunkért. Sok-sok templomban és kegyhelyen megálltak fohászkodni. A XVIII. kerület katolikus főplébánia-templom, a Szűzmária Szeplőtelen Szíve templom, találkozó helye volt a Rákoskeresztúr Szent Kereszt felmagasztalása templomból és a Soroksár Nagyboldogasszony főplébánia-templomból két irányból gyalogosan zarándokló híveknek.
9 órakor indultunk kb. 90-100 fő a Bp. XVII. Rákoskeresztúr, Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplomból Pestszentlőrinc, Havanna telepi Szent László plébániatemplom felé és kb. 90-100 fő indult ugyaninnen Kerepes Szent Anna plébániatemplom felé. A zarándokok énekkel, imával, kötetlen beszélgetéssel haladtak a mintegy 16 km-es úton. A zarándokok között 2-3 éves kisgyermek, babakocsis családok, gyermekek, felnőttek és bottal közlekedő rendkívül idős emberek is voltak. Útközben templomról-templomra haladtunk, ahol imával, plébánosi áldással és a fogadó hívek étellel, itallal vártak minket.
Pestszentimrén a Szent Imre templomban is étellel-itallal kínáltuk a Soroksárról érkező híveket.
A Hargita téren lévő Fadrusz kersztnél megtudhadtuk azt is, hogy a kereszt helyére 64 vármegyéből hordták össze a földet, így Trianoni-emlékek is kötődnek a kereszthez.
A pestszetlőrinci főplébánia-templomban találkoztak a két útirányból érkezett zarándokok. Itt a plébános nagyon szép imát mondott a szenvedő betegekért is. Az ima szövege a mellékelt videóban meghallgatható.
A zarándoklat menete a Havanna telepi Szent László templomban litániával és szentmisével ért véget.
Itt felejthetetlenül szép és régi Mária-éneket énekeltünk Szabó Balázs kántor vezetésével:
"Nyíljon ki szívetekben az öröm virága,
Zengjétek, hogy hallja meg az egész világ:
Édesanyánk hozzád jöttünk
lángadozva, mert szerettünk,
Ó szűz Mária,
Hogy köszöntsünk, úgy, mint egykor
az Úr angyala.

Nincsen abban élő hit, nincsen szeretet,
Aki így nem köszönti a te nevedet:
Édesanyánk hozzád jöttünk
lángadozva, mert szerettünk,
Ó szűz Mária,
Hogy köszöntsünk, úgy, mint egykor
az Úr angyala."

presster & vivere ....................................................... Vissza a fő oldalra