18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Zarándoklat lesz Budapestért

5. jubileumi élő rózsafüzér zarándoklat lesz Budapestért
Budapest körül a Család évében 9 szakaszban 2011. május 14-én. Kerületünket a 7. és a 8. szakasz érinti, több templom részvételével, amelynek közös záró szentmiséje 19 órakor lesz a Havanna lakótelepi Szent László Plébániatemplomban.

Rövidhírek kerületünk egyházaiból

Római Katolikus Főplébánia Templom

- Minden pénteken: egész napos szentségimádás van, óránkénti önkéntes vállalás alapján váltják egymást az adorálók.
- Nyári táborok: már lehet jelentkezni rájuk, minden korosztályból a megfelelő táborra. A Jézus Szíve Nővérek családi, illetve gyermek táborára a 2909674-es telefonszámon lehet jelentkezni, amelyek július 7-10 között Pálkövén, illetve július 17-23 között Pusztamaróton kerülnek megrendezésre.

Szemeretelepi Szent István király Plébániatemplom

- Májusban: az esti szentmisék előtt 17.40-től májusi litániát végznek a kedves hívekkel.
- Május 16-án és június 13-án 24 órás szentségimádást tartanak, amely hétfő reggel 6-tól, kedd reggel 7-ig tart, majd szentmise zárja le.

Szemeretelepi Kopt Ortodox templom

- Az építkezés ideje alatt is, a templomban minden nap végznek szent liturgiát. A templom ünnepélyes felszentelése ez év augusztus 20-án lesz, előre tervezett időpontja délelőtt 10 óra. A felszentelést III. Jürgosz egyiptomi kopt ortodox patriarka végzi. Ez a templom Kelet Európában az első kopt ortodox templom.

Szemeretelepi Református Gyülekezet

- Megkezdték a 2011. évi presbiter és gondnok választás procedúráját. A gyülekezeti alkalmak az új templom elkészüléséig továbbra is a parókián vannak.

Kossuth téri Evangélikus Gyülekezet

- Május 16-án hétfőn, 18 órakor prof. Csath Magdolna közgazdász tart előadást, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Témája: "gazdaságról ma - emberi szavakkal: kell, hogy ne állandó bizonytalanságban, hittelenségben, bizalmatlanságban éljünk: érteni kell, hogy mi történik velünk."
- Május 19én, Szentháromság ünnepén, tanévzáró istentiszteletre kerül sor.
írta: presster......................................... Vissza a fő oldalra