18. Kerületi Hírek

Keresés


A tartalomhoz

Zászlófelvonás október 23-án

Zászlófelvonás az Országház előtt 2011. október 23-án
Katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira vonják fel a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtti Kossuth Lajos téren, az 1956-os forradalom és szabadságharc 55., illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulóján. Az eseményre meghívottak között ott voltak a magyarországi diplomáciai testület képviselői, továbbá politikusok és közéleti személyiségek is.
MTIT........................................... Vissza a fő oldalra

Tarlós István főpolgármester a Rádiónál beszélt

Tarlós: a csendes többség ma rendet és átgondolt fejlesztéseket akar Budapesten
Budapest, 2011. október 23., vasárnap: - Tarlós István szerint a demokráciát "jajongva" féltők között vannak azok is, akik 1990 előtt aktív kiszolgálói voltak a diktatúrának; a főpolgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján, a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai székházánál vasárnap tartott ünnepségen ugyanakkor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a csendes többség ma egyértelműen rendet és átgondolt fejlesztéseket akar Budapesten.
Tarlós István a parlamenti erők és a kerületek segítségére is számít a főváros felemelkedése érdekében. "Együttműködésre, őszinteségre, hitre és összefogásra van szükség. Szétszórt erővel semmit sem érhetünk el" - fogalmazott.
A főpolgármester ünnepi beszédében elmondta: felnőtt egy generáció, amelynek számára nem csak 1956, hanem már 1989 is csupán történelem, saját bőrén már nem érezhette az elnyomást, a félelmet, a kiszolgáltatottságot. A mai fiatalságnak már nem kell barikádokon harcolni a szabadságért, ám az igazságért ma is küzdeni kell - hívta fel a figyelmet.
Tarlós István szavai szerint 1956 bukását követően alig akadt magyar család, amely "ne szenvedte volna el" a következő évtizedeket. A kommunista rezsim sohasem tudta kiheverni az 56-ban történteket, azon az őszön megkezdődött a rendszer lassú agóniája, amely végül a teljes összeomlásához vezetett - fogalmazott Tarlós István.
A főpolgármester szerint "ünnepelni elsősorban a legyőzhetetlen magyar hazaszeretet van okunk, ami elpusztíthatatlannak tűnik, hiszen évszázadok és évtizedek megpróbáltatásai sem voltak képesek megsemmisíteni azt". A demokrácia nem azonos az anarchiával, ahogy a szabadság sem a féktelen individualizmus és egoizmus szinonimája - hangoztatta.

Tarlós István a beszédében utalt az Új Színházban történő igazgatóváltásra is. Mint fogalmazott: "nem okos dolog riogatni a világot, és jó előre újnácinak bélyegezni egy színházat, amelyik Csokonait, Vörösmartyt, Petőfit, Katona Józsefet, Németh Lászlót, Hernádi Gyulát, Gyurkovics Tibort ígéri a közönségnek".
Az ünnepi megemlékezésen - mások mellett - részt vett Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere és Kaltenbach Jenő, az LMP fővárosi frakcióvezetője.
MTI ........................................................... Vissza a fő oldalra