KÖZLEMÉNYEK

Keresés
A Kúria közleménye
Közzétette: itt: KÖZLEMÉNYEK • 2012.08.26. 8:07:01
2012. augusztus 24., péntek 14:26

A Kúria közleménye
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (OS) - Dr. Darák Péter a Kúria elnöke Tihanyban munkaebéden látta vendégül Yang Sung-tae urat, a Koreai Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnökét és kíséretét. Yang Sung-tae főbíró úr közép-európai (Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyel Köztársaság) hivatalos utazásának részeként látogatott el Magyarországra.

A találkozót a dél-koreai főbíró történelminek nevezte, mivel első alkalommal került sor személyes megbeszélésre a két ország legfelsőbb bírósági fórumainak elnökei között. A találkozón részt vett Nam Guan-pyo úr a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete is.
A megbeszélés során az elnökök bemutatták egymásnak országaik bírósági rendszerét, kiemelve többek között a legfelsőbb bírói fórumok és az alkotmánybíróságok közötti kapcsolatot, a bírák kinevezésének rendszerét, a bírósági költségvetések elfogadásának folyamatát, valamint az elektronikus igazságszolgáltatás kérdéskörét.
Yang Sung-tae főbíró úr hivatalos koreai látogatásra hívta meg Dr. Darák Péter urat a Kúria elnökét, valamint felajánlotta, hogy a Koreai Köztársaság Legfelsőbb Bírósága lehetőséget biztosít a Kúria szakemberei számára arra, hogy Szöulban tanulmányozhassák a koreai elektronikus igazságszolgáltatás rendszerét, annak tapasztalatait.

A Kúria Sajtótitkársága
Vissza a fő oldalra: http://hirek18.hu